По време на днешното си посещение на Рилския манастир образователният министър

...
По време на днешното си посещение на Рилския манастир образователният министър
Коментари Харесай

Денков: Решенията за преминаване на учениците в онлайн среда трябва да се правят на общинско ниво

По време на днешното си посещаване на Рилския манастир образователният министър Николай Денков съобщи, че решенията за прекосяване на учениците в онлайн среда не би трябвало да се вършат на регионално, а на общинско равнище.

Като поддръжка на думите си той уточни съответен регионален център, в който другите общински учебни заведения разполагат с радикално друг брой отсъстващи поради ковид възпитаници.

В момента тече развой по стиковане сред здравното и просветителното министерство за това какви тъкмо да бъдат ограниченията, които ще попадат в идната заповед, добавя Нова. „ В Кюстендил имаше община с 30% отсъстващи възпитаници и няколко други общини с 0% отсъстващи. Очевидно е, че този регионален метод не е сполучлив, в случай че ние се грижим за образованието на децата ”, безапелационен е министърът. 

Той добави, че са се разбрали със Здравното министерство, че решенията би трябвало да бъдат на общинско равнище. Относно бюджетите на учебните заведения министър Денков уточни, че 80% от образователните заведения нямат проблеми с финансирането. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР